Annahemmet

Villa Vinden on tapahtumakeskus, kahvila, kokouspaikka yrityksille, yhdistyksille ja yksityishenkilöille. Villa Vinden on hyvin hoidettu kulttuuriperintökohde ja osa Turun suomenruotsalaisten historiaa. Tervetuloa Villa Vindeniin!

Stiftelsen Hemmet i Åbo-säätiö in toiminut vanhusten palvelutalona jo yli 130 vuotta. Melkein kaikilla Turun ruotsinkielisillä on jonkinlainen yhteys tähän keltaiseen talon Vartiovuoren kupeessa. Ehkäpä joku sukulainen on viettänyt täällä eläkepäiviään, tai kenties joku on jopa itse työskennellyt täällä nuoruudessaan. Kaikille Sirkkalankadun ja Tähtitorninkadun korttelissa liikkuneille, iso, keltainen talo on tuttu näky mäen päällä. Monen sukupolven ajan on Hemmet tarjonnut viihtyisiä ja kotoisia asuntoja Turkulaisille, samanaikaisesti kunnioittaen pitkää historiaansa, että pyörittäen ajassa kiinni olevaa toimintaa.

Vuonna 2012 voimaan tullut vanhuspalvelulaki toimi aloituspisteenä Villa Vindenille. Hemmetin suurinpiirtein 500 neliön vinttitila, on ollut keskustelun kohteena Hemmetin hallitusneuvoston kokouksissa vuosikymmenien ajan. Aina maaliskuuhun 2018 asti vintti toimi talvisäilytystilana vaatteille ja huonekaluille, kunnes uusi vanhuspalvelulaki teki suunnitelmista totta. Jos ikäihmisten odotetaan asuvan kotonaan yhä kauemmin tarvitsee meidän, yhteiskunnan ja muiden toimijoiden, tukea heitä mahdollisimman monipuolisesti, esimerkiksi tarjoamalla kuntoutuspalveluita tai tarjoamalla ikäihmislle ohjelmaa ja seuraa.

Mutta, Villa Vinden ei ole vain ikäihmisille. Vintin toisessa puolessa toimii Turun kaupungin esikoulu. Nuoresta sukupolvesta onkin tulossa arkipäiväistä seuraa Hemmetin eläkeläisille. Olemme erittäin iloisia tästä ja toivomekin Villa Vindenistä muodostuvan sukupolvien rajat ylittävä kohtaamispaikka.

Villa Vindenissä, ei esikoulun täyttävässä osassa, toimii kahvila joka on auki arkipäivisin 11-15 välisenä aikana, kaksi kokoustilaa, joita voi varata niin kokouksiin kuin juhliinkin ja konserttisali jota voi myös vuokrata kokouksiin tai juhliin. Lisäksi löytyy pienempi vastaanottohuone, joka vielä odottaa vuokralaistaan. Järjestämme myös kaikille avoimia tilaisuuksia ja tapahtumia.

Me toivomme että tunnet itsesi tervetulleeksi Villa Vindeniin!