Annahemmet

På Annahemmet finns 35 lägenheter, varav tre är dubbletter. Pensionärerna som bor på Annahemmet har olika behov av stöd i vardagen, en del klarar sig med ett självständigt boende medan andra behöver mera hjälp.

På Annahemmet bor cirka 30 pensionärer med olika stora behov av stöd i vardagen. Rummen är hemtrevliga och möblerade med egna möbler och föremål. I rummen finns ett litet kökspentry och ett badrum med dusch och toalett, vi har också dubbelrum. Alla som flyttar in på Annahemmet får ett trygghetslarm och personal finns på plats dygnet runt.

Vi vill att livet på Annahemmet ska präglas av trygghet och möjligheter till hobbyn och rehabilitering. Vi ordnar olika sorters fritidsverksamheter, som textilslöjd och frågesport, träffar med dagisbarn, musikstunder, stolyoga och församlingens gudstjänster. På somrarna åker vi ofta på utfärder - som längst har det burit av till Fiskars och Hangö!

Maten är viktig på Hemmet. All mat är tillredd i vårt eget kök av vår egen kökspersonal och de gemensamma matstunderna ger sällskap och struktur till dagen. Vi uppmärksammar förstås årets fester och högtider också i måltiderna. Här kan man både få sällskap av andra pensionärer och avskildhet i sitt eget rum.

Vårdpersonalen som arbetar på Hemmet kontaktar vår läkare för konsultation när det behövs, och läkaren besöker oss ungefär var tredje vecka. Hemmet ger vårdpersonalen möjlighet att delta i utbildningstillfällen som stöder kompetensen och håller yrkeskunskapen på topp.

Hos oss bor man med betalningsförbindelse, servicesedel eller privat. Vi har avtal om betalningsförbindelse med Åbo, S:t Karins, Lundo, Nådendal och Reso. Vi har servicesedelavtal med Åbo, S:t Karins, Tammerfors och Helsingfors. Ett privat boende på Hemmet berättigar till avdrag i beskattningen. Vi berättar gärna mera om våra olika boendeformer och rum – välkommen att ta kontakt!