Köket

Vårt egna köksteam med duktiga kockar är en central förutsättning för att kunna servera välsmakande och näringsrik mat till pensionärerna på Hemmet. Alla måltider på Hemmet tillreds här i vårt egna kök, i möjligaste mån tillagas maten från grunden, alltid av högklassiga råvaror som gärna får vara närproducerade. På Hemmet är maten god!

Maten fyller en viktig funktion på Hemmet och i en människas liv. Utöver näringsinnehållet fyller måltiderna också en viktig social funktion. Det är måltiderna som ger oss rutiner i vardagen, och dignande och vackert dukade festbord gör högtiderna minnesvärda.

De flesta av dygnets måltider äter pensionärerna på Hemmet i våra matsalar. Rosenhemmet har en egen mindre matsal med ett hemtrevligt kök och utsikt mot Hemmets gård, på Annahemmet finns en större matsal med högt till tak och utsikt mot Observatorieparken. Till eftermiddagskaffet bjuds det på nybakat och gott kaffebröd, kvällstéet får pensionärerna serverat till sina rum.

Också privatpersoner och företag har möjlighet att njuta av godsaker från Hemmets kök och vistas på Villa Vinden på fjärde våningen i vårt vackra stenhus. Köket erbjuder catering och på Villa Vinden har vi trevliga fest- och mötesutrymmen att hyra. Läs mera här: Villa Vinden. Välkommen!