Köket

Vårt egna köksteam med duktiga kockar är en central förutsättning för att kunna servera välsmakande och näringsrik mat till pensionärerna på Hemmet. Alla måltider på Hemmet tillreds här i vårt egna kök, i möjligaste mån tillagas maten från grunden, alltid av högklassiga råvaror som gärna får vara närproducerade. På Hemmet är maten god!

Maten fyller en viktig funktion på Hemmet och i en människas liv. Utöver näringsinnehållet fyller måltiderna också en viktig social funktion. Det är måltiderna som ger oss rutiner i vardagen, och dignande och vackert dukade festbord gör högtiderna minnesvärda.

De flesta av dygnets måltider äter pensionärerna på Hemmet i våra matsalar. Rosenhemmet har en egen mindre matsal med ett hemtrevligt kök och utsikt mot Hemmets gård, på Annahemmet finns en större matsal med högt till tak och utsikt mot Observatorieparken. Till eftermiddagskaffet bjuds det på nybakat och gott kaffebröd, kvällstéet får pensionärerna serverat till sina rum.

Också privatpersoner och företag har möjlighet att njuta av godsaker från Hemmets kök och vistas på Villa Vinden på fjärde våningen i vårt vackra stenhus. Köket erbjuder catering och på Villa Vinden har vi trevliga fest- och mötesutrymmen att hyra. På Villa Vinden ordnas regelbundet öppna bufféer och "månadens lunch"-bufféer, med paus för sommaren. Våren 2024 ordnades en tårtbuffé, vappbuffé och morsdagsbuffé, som var öppna för allmänheten och som blev mycket uppskattade. Vi kan garantera verkligt högklassig och läcker mat, som görs från grunden av färska råvaror av våra skickliga kockar. Hösten 2024 ordnas varje månad en lunchbuffé, och flera specialbufféer är på kommande.

Läs mera om vinden här: Villa Vinden. Välkommen!

Pensionärer och anhöriga kan också beställa bakverk eller annan catering-servering, som kan dukas fram och ätas i pensionärens rum eller i någon ledig sal på Hemmet. Så håll gärna detta i minnet ifall ni önskar extra servering i samband med besök eller bemärkelsedagar. Hemmets kök finns till för er, och skräddarsyr gärna serveringen enligt era önskemål.