Rosenhemmet

Rosenhemmet är hem för 15 personer med minnessjukdom. Rosenhemmet finns på nedersta våningen och erbjuder en trygg och rogivande atmosfär. Personalen finns på plats dygnet runt.

På Rosenhemmet bor 15 personer med minnessjukdom. Här präglas tillvaron av ro och trygghet: personalen finns nära dygnet runt och de egna rummen möbleras med egna kära möbler och föremål. I alla rum finns badrum med egen dusch och toalett.

Vi tar vara på stunden och gör vardagen värdefull. Vi spelar spel tillsammans, diskuterar och går ut på promenader. Här ordnas också textilslöjd, musikterapi i mindre grupper, sångstunder och besök av Röda Korsets vänner.

Speciellt på somrarna gör vi utflykter tillsammans i mindre grupper. Alldeles intill Rosenhemmets vardagsrum finns Rosenhemmets egna trädgård. På den inhägnade gården kan man röra sig fritt och tryggt och njuta av sommarsolen.

På Rosenhemmet äter man måltiderna i matsalen tillsammans med andra pensionärer, men om man behöver får man också hjälp att äta på rummet. Det är också i matsalen som de flesta av Rosenhemmets fester ordnas, till exempel kräftskiva och julfest, kvällar för anhöriga, med mera. All mat som serveras på Hemmet är tillredd av vår egen kökspersonal i vårt egna kök.

Vårdpersonalen som arbetar på Hemmet kontaktar vår läkare för konsultation när det behövs, och läkaren besöker oss ungefär var tredje vecka. Hemmet ger vårdpersonalen möjlighet att delta i utbildningstillfällen som stöder kompetensen och håller yrkeskunskapen på topp.

Hos oss bor man med betalningsförbindelse, servicesedel eller privat. Vi har avtal om betalningsförbindelse med Åbo, S:t Karins, Lundo, Nådendal och Reso. Vi har servicesedelavtal med Åbo, S:t Karins, Tammerfors och Helsingfors. Ett privat boende på Hemmet berättigar till avdrag i beskattningen. Vi berättar gärna mera om våra olika boendeformer och rum – välkommen att ta kontakt!