Livet på hemmet

På Hemmet stöder vi pensionärernas hela hälsa och välmående, vilket betyder att sådant som ger välbefinnande i vardagen blir viktigt vid sidan av den medicinska vården. Hos oss njuter vi av god mat och trevligt program alla dagar!

Hemmet är sedan länge känt för sitt mångsidiga och innehållsrika veckoprogram, som under större delen av året innehåller allt från diskussionsgrupper och handarbete till sång och musik. Vi har i många år samarbetat med Åbo stads kultur- och fritidssektor, som i många år har ordnat med bland annat konserter och besök av en dansfadder. Sommartid åker vi på både längre och kortare utfärder. Vi har som längst rest till Hangö och Fiskars, varje år brukar vi också besöka rhododendronparken i Reso och dricka kaffe på café vid åstranden.

Vi har också en tradition av att ordna möten över generationsgränser, då pensionärerna på Hemmet haft möjlighet att träffa barn i dagvård. Det har självfallet blivit ett allt mera naturligt inslag i vardagen sedan 2018, då Åbo stads förskoleverksamhet, numera dagvårdsenhet, flyttade in i en lokal på vår vind.

Det finns alltså gott om möjligheter att delta i olika program som ordnas under veckans gång. Om du vill få en stunds vila kan du dra dig tillbaka till det egna rummet, eller njuta av vår lummiga trädgård, en oas i centrala Åbo! Vi ligger alldeles intill Vårdbergsparken, som också lockar till promenader med sin grönska och fågelsång.

Vill du veta vad som händer på Hemmet just nu? Titta in under våra evenemang eller på våra sociala medier facebook och instagram!