7.10.2021

Sinnesglädje för seniorer

I november startar Stiftelsen Hemmet upp projektet "Sinnesglädje för seniorer", som riktar sig till hemmaboende pensionärer bosatta i Åbo, och som känner sig isolerade inom hemmets fyra väggar. Projektet erbjuder rehabiliterande träffar, nya kontakter, samtal och upplevelser. Temat är våra fem sinnen. Vi söker nu deltagare, 8 pensionärer och 8 volontärer och tar emot anmälningar nu i oktober.

Sinnesglädje för seniorer görs i samarbete med projektets initiativttagare, hälsovårdaren, sjukskötaren och mediyogaterapeuten Ann-Mari Backman. Vi har fått bidrag för projektet ur Svenska kulturfondens och Stiftelsen Eschnerska Frilasarettets gemensamma satsning som lanserades våren 2021, bidragsprogrammet ”Rekreation för äldre – Åboland”.

Målgruppen är hemmaboende pensionärer i Åbo med omnejd. Sinnesglädje erbjuder nya kontakter och inspirerande program till pensionärer som känner sig ensamma, inte minst efter den långa coronatiden. Deltagarna får rehabiliterande hembesök av Ann-Mari Backman och får delta i virtuella träffar, där de till exempel besöker ett museum eller en hantverkare. De virtuella träffarna leds av Johanna Slotte Dufva. Hembesöken och träffarna kommer att vara roliga och inspirerande, inga förhandskunskaper behövs.

Just nu söker vi deltagare, både pensionärer och volontärer, som kan bistå pensionärerna med det tekniska under de virtuella träffarna. Åtta pensionärer och åtta volontärer ryms med i projektet. Deltagarna kan också ha en anhörig eller vän som hjälper med tekniken, det behöver inte vara en volontär ifall behov inte finns för det. Vi hoppas att just du eller din vän/anhöriga vill delta - det kommer att bli mycket givande och trevligt för deltagarna!

För intresseförfrågningar och mer info, vänligen hör av dig till:
Ann-Mari Backman, 050 5566 420/Enable JavaScript to view.

För mer info allmänt om projektet kan du också kontakta:
Hemmets sekreterare Pia Lindén-Lamoureux, Enable JavaScript to view.

Läs mera här:
Info för pensionärer (infoblad)
Info för volontärer (infoblad)